За прв пат во Битола се организира X – Fit Challenge, кросфит натпревар. Настанот ќе се одржи, оваа сабота на 30ти ноември, во спортската сала на Средното Општинско Техничко училиште “Ѓорги Наумов”, со почеток во 15 часот. Ќе има 25 натпреварувачи и влезот е слободен.

Поддржувачи на настанот се Спортски центар – О2 Universal
Interworks
Linara production
Hotel Epinal
De – Lo Higiena
Aqua Pelagonka
Babuk