На денешното издание на скопскиот маратон нашиот атлетичар Кристиан Стојани член на атлетскиот клуб Олимп од Битола, настапи на полумаратонската трка и истата ја заврши со нов личен рекорд од 1:14:38.

Со тоа тој го освои петтото место во генерален пласман и второто место во македонски пласман.

Честитки Кристиан 👏👏👏