Иницијатвата #СакамДаОстанам заедно со неколку компании од приватниот сектор распишува награден конкурс за есеј.

Кој може да учествува?

Ти*

*Доколку си средношколец на територијата на Македонија во учебната 2019/2020

Што треба да направам?

Лесно е. Само напиши есеј за тоа зошто сакаш да останеш во Македонија.

Е сега потешкиот дел:

Есејот не треба да има повеќе од 700 зборови

Да биде напишан во Word

Да не биде испратен подоцна од 31-ви октомври 2019-та година.

Каде да го испратам?

На мејл, се разбира: [email protected]

И?

И испрати колку што сакаш есеи и чекај награда ако бидеш избран!

Најдобрите 3 есеи ќе добијат лаптоп!

А по кои критериуми ќе бидам избран?

По критериум ако ни се допадне. Може и ќе го објавиме негде, затоа ни треба и име и презиме, школо, адреса, телефонски број и име на менторот доколку има.

https://www.facebook.com/sakamdaostanam/

https://instagram.com/sakamdaostanam2?igshid=96gzoqpd0cry

Twitter.com/sakamdaostanam