БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Комплетна доминација на битолчани во сите класи на мотокрос натпреварот во Орман, Скопје кој се одржа оваа недела на 04.04.2021 г. и тоа:

Христијан Илиовски МХ1 прво место, Антонио Дамјановски МХ85 прво место, Зоран Каранфиловски МХ3 прво место, Огнен Тодоров МХ85 второ место и Алексеј Стојковски четврто место во МХ85.

И покрај фактот што сеуште овие дечки немаат никаков стимул или помош барем некоја илјадарка од 30 милиони евра од нашиот буџет на Општина Битола, сепак храбро и пожртвувано успеваат во домашните натпреварувања, возејќи за скопски клубови и освојувајќи ги најдобрите први места во македонскиот пласман.

Респект до небо наши битолчани !

Фотографии Мотори.мк

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here