Дека годините не се пречка за ништо во животот, ќе прочитате во текстот подолу. Кога човек има мотив во животот, кога има млад дух и позитивна мисла, ништо не е недостижно.

Битолчанецот Љупчо Илиевски, со прекар ,,Коцкар” (иако никогаш не се коцкал во класична смисла, туку само со брзините и животот), денес на патеката во Крушево, на ридско – брзинскиот натпревар од шампионатот на Македонија, го освои второто место во својата класа.

Инаку ,,Коцкарот” од Битола е многу добро познат на Македонската автомото јавност, бидејќи тој, уште во поранешна Југославија настапуваше во натпревари на патеките ширум поранешната држава.

Извор Балкан.мк и повеќе ТУКА