БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Повозрасните битолчани со доста емоции се сеќаваат на годините кога се разладувале на познатите битолски места во реката Драгор, како на следната слика местото викано “Киташ” или „Икиташ“( Iki taş тур. значење – Два камења) каде битолчани по цел ден се капеле и уживале под дебелите сенки од дрвјата кои се покрај самата река.

Многу од нив тука за прв пат запливаа и се научија да пливаат, за што на повеќето од нив ова место му останува во нивните најубави спомени…

Локација на река Драгор, наспроти сегашен базен Довлеџик.

еден коментар

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here