БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Денес караванот на саем за мебел започна од Битола, в Драгор изложени првите експонати.

Иако многу од луѓето стравуваа поради пандемијата дали ќе се одржува саемот за мебел, сепак некои иновативни жители на Битола најдоа решение како тој да се одржува на отворено и да е во согласност со сите мерки за коронавирусот. Се работи за реката Драгор, каде денес можеа да се забележат примероци од напознат бренд, ненаметливо изложени во природна атмосфера.

Дел од експонатите на пат за Прилер, моментално на Црна река

Ново оваа година е што саемот е мобилен, бидејќи реката Драгор се влева во Црна Река, а Црна во Вардар, па така саемот можат да го посетат и луѓето во Прилеп, Велес, Скопје, Св. Николе и Неготино, и останатите градови низ кои поминуваат овие реки.

Извор и повеќе G_vision

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here