Оваа година е јубилејна и се слават 50 години од збратимувањето на нашиот град Битола со францускиот град Епинал.

Епинал е мало француско градче со 35-40.000 жители.

Погледнете како изгледа областа која е именувана според името на нашата Битола. Затоа можеби и ќе Ви заличи најголемата градба со нашиот престижен хотел Епинал…


Некои фотографии од Vosqes