Еден не многу развиен и разбацан битолчанец-кабадаја (познат на нас сите) сакал да влези во еден познат ноќен клуб во Битола. Обезбедувањето озбилно и намуртено не го пуштале да влези внатре.

Се наљутил и му рекол –

“Шо дека сте толку разбацани и со мускули ако ви ги стегнам стомачните ниту еден од вас нема да го сетам”…
Се стегнал и започнал да ги предизвикува “Ајде манете ме в стомак ајде мажи”, тие се смееле и му велеле да бега и пак тој – “Не, ќе се стегам, мавај в стомак”!…

Мавање еден од обезбедувањето си ја сакатил раката.

Кревање кабадајата џемперо, под него имал клаено ѓерамида…