Ново видео од нашата ладино пеачка со битолско потекло Сара Ароесте, песна која беше многу актуелна и сакана од поранешната еврејска заедница на Монастир (Битола). Во неа се пее за изгубена љубов, аранжирана во 1980-тите од синот на последниот битолски рабин.

„- Песната денес ја враќам во живот со еден од најголемите израелски пејачи Јехорам Гаон. Топли поздрави до моите битолчани и уживајте“… ни пренесе Сара.