JAMIESON PROBIOTIC BABY капките е течен пробиотик, лесен за употреба, совршен за доенчиња и деца од 1 месец до 3 години. Содржи единствен вид на Бифидобактериум наречен ББ-12®, кој дава одлични резултати кај доенчиња за поддршка на гастроинтестиналното здравје. Капките се без вкус и може да се додадат во млеко, мајчино млеко или адаптирано млеко, или да се нанесат директно на цуцла, лажица или јазикот на вашето бебе.

Формулацијата е создадена исклучиво од природни извори и е фармацевтски тестирана. Производот се произведува со 360 контролни точки и тестови за да се обезбеди негова целосна следливост, безбедност и чистота.

Останати компоненти: сончогледово масло, витамин Е, лимонска киселина, сахароза, малтодекстрин, натриум аскорбат. НЕ-ГМО. НЕ СОДРЖИ сол (NaCl), скроб, глутен, лактоза, вештачки бои, ароми или конзерванси

Овој нов производ на JAMIESON на нашиот пазар, во моментов е со промотивно намаление од 499 денари во сите аптеки на Еурофарм.