Во четврток на 15.08.2019 со почеток од 19:00 часот Ве покануваме на отварањето на изложбата СО ЉУБОВ ОД БИТОЛА 2019 во фоајето на НУ Центар за култура Битола.

Седум години нашата љубов кон овој град е проткаена во фотографии кои се сведоштво за неговата пулсирање.
Погледнете ја нашата убава „Битола од поинаков агол“ уловена низ објективите на повеќе од 30 фотографи професионалци и аматери и бидете дел од едно поинакво визуелно доживување. Наши гости ќе бидат инзвонредните момци од Acid Triple.

Оваа година Центар за култура Битола e партнер на ЦЕРИ (Center for European Development and Integration) во реализација на проектот „Со љубов од Битола 2019“.