БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Битолскиот ММА борец Игор Додевски член на Нинџуцу клуб Битола дојде до својата шеста полу професионална победа во Гостивар, за моментален скор од 6-0 во ММА и преку 50 борби искуство во Џиуџицу.

Под името Fight Night 2 WMO (World MMA organization) Игор Додевски по напорни три рунди борба дојде до својата нова победа во мешани боречки вештини со силен противник од Албанија член на скопскиот боречки клуб Лирија од Скопје, кој се покажа како силен отпор за Додевски.

Игор Додевски е такмичар во Џиуџицу и полупрофесионална ММА каде 5та сезона по ред редовно ги брани боите на НК Битола во овие два боречки спортови во кои моментално е максимално посветен и фокусиран со цела своја енергија и време. Млад борец идна генерација на такмичари од кого се очекува со многу работа и посветеност за неколку години да биде професионален борец, голем амбасадор на Македонија во овие боречки спортови.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here