Ракометниот клуб Пелистер заедно со навивачката група Чкембари денес имаа донација на дрва за огрев како и прехрамбени продукти на нашата сограѓанка, 62-годишната Љуба Поповска. Бабата Љуба имаше потреба од огревно дрво за да ја презими зимата и во таа насока се одлучивме да донираме неколку кубици дрва за да има барем основни услови за живот – рече Сашо Шамбевски, извршниот директор на РК Пелистер .

Додека пак навивачката група Чкембари донираше прехрамбени продукти.Извор РК Пелистер