БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Колку што се сеќавањата од постарите битолчани овај објект бил еврејски дуќан, а во 60-тите беше кафана Космос и таму биле првите танчарки во градот.
После кафаната објектот бил земјоделска аптека, па Јавор од средината на 80-тите. Екстра Гром од 1991-1995 октомври кога е рушен стариот дуќан. Сега објектот најверојатно ќе биде хотел GRAND CENTRAL и кујна KITCHEN CENTRAL. Според раскажување од лице кое помагапе во уредување на собите самата внатрешност била непто невидено досега. Од нас да им посакаме аирлија бизнисот и само успех понатаму со голема благодарност до нив за облагородувањето на ова централно место. Сами меѓусебно ако не си помогнеме, никој нема тоа отстрана да го направи.

Стари фотографии испратени од Сашо Првулович, голем поздрав и фала

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here