hdr

Манастирот Рожденство на Пресвета Богородица во с. Новаци, еден од поубавите манастири од поновата историја во околината на Битола. 20/21.09.2019 г. е неговиот празник, Мала Богородица…

Повелете… Нека е за многу години.