На денешната велосипедска трка која по подолг временски период ја возобнови Велосипедскиот Клуб “15 ти Мај” од Битола учествуваа од околу 60 натпреварувачи. Во неа признание за најмлад учесник доби Сара Саздовска додека медали во категориите добија:

Хоби
1.Мартин Бушиновски Битола
2.Андреј Прчков Битола
3.Марио Темелковски Битола

Кадети
1. Лука Димитриевски Кичево
2.Давид Ристевски Велес
3.Благој Марковски Велес

Јунуори
1.Кристијан Макеновски Велес
2.Виктор Ванчевски Велес
3.Даниел Мојсовски Кичево

Сениори
1.Тефик Салиху Куманово
2.Кирил Марковски Куманово
3.Благоја Соларски Куманово

Мастерс
1.Златко Гешовски Битола
2.Љупчо Глигоровски Битола
3.Миле Силјановски Битола

Честитки за натпреварувачите и беспрекорната организација на ВК 15 ти Мај…