Фудбалот во Битола низ страниците на книгата “Јужнословенски фудбалски натпревар 1873-1941” – Небојша Јаковљевиќ

Оваа книга е сеопфатна книга за историјата на фудбалски натпревари на клубовите, кој настапувале во регионот меѓу Вардар и Триглав, порано позната како Југославија.

Оваа книга е богата со подзаборавени податоци, од историографски изданија, докторски дисертации, архиви и мемоари, книжевни дела, списанија, извештаи за работа, интервјуа, за новинската агенција, интернет портали, документарни серии и анекси.

Книгата брoи 580 страници и претставува историјата на фудбалот во овој регион со статистички податоци до почетокот на Втората светска војна. Импресивен број на неверојатни податоци, факти и настани кои никогаш не биле објавени некаде.

На наше задоволство во оваа книга има податоци и за фудбалот во Битола, кој можете преку фотографии да ги прочитате.
Секој што е заинтересиран книгата може да си ја најде на следниот линк.

http://exyufudbal.in.rs/prodavnica/knjiga