Почетокот на лигашки систем во македонскиот бокс се покажа како полн погодок. Првата станица и битолската спортска сала „Младост“ собра 3.000 луѓе за десет борби во кои најдобар впечаток оставија битолските и штипските боксери. Победите на Најдовски, Муаремовски, Марковски, Мицевски, Ристов ги задоволија љубителите на благородната вештина во Битола и испратија порака да биде вака возбудливо и во второто коло в сабота во Штип.

Извор Гол.мк