Денес во Битола во организација на МССФ , а домаќини СК Пелистер и СК РЕК Битола во еден од објектите на старата касарна се одржа државното првенство во стрелаштво во повеќе категории. На натпреварите се стрелаше со воздушно оружје на 10 метри , во машка и женска конкуренција како дел од календарот на Македонската стрелачка федерација за 2022 г.

На првенството беа постигнати следните резултати :

ПИШТОЛ – ЈУНИОРКИ

1 место— ИВА ДИЛЕВСКА -515 круга, СК Куманово 2000

2 место— СТЕФАНИЈА ВЕЉАНОВСКИ -502 круга, СК Охрид

3 место— МАРИЈА ШИНДЕВА -486 круга, СК Стрелец

ПИШТОЛ – ЈУНИОРИ

1 место— АЛЕКСАНДАР МИОВСКИ -503 круга, СК Стрелец

2 место— ИВАН МИЛЕВСКИ -482 круга, СК Охрид

3 место— КЛИМЕНТ МОСТРО -481 круга, СК Лихнидос

ПИШТОЛ – СЕНИОРКИ

1 место— ОЛИВЕРА НАКОВСКА-БИКОВА -572 круга, СК Работнички

2 место— НАТКА ЛАЗАРЕВА-СИМОВСКА -532 круга, СК Работнички

3 место— ВЕРОНИКА ВЕЛКОВСКА -530 круга, СК Стрелец

ПИШТОЛ – СЕНИОРИ

1 место— БОРЈАН БРАНКОВСКИ -557 круга, СК Стрелец

2 место— ЈОРДАН ТАСЕВСКИ -555 круга, СК Стрелец

3 место— САШО ТОДОРОВ -544 круга, СК Херој Прилеп

ПУШКА – ЈУНИОРКИ

1 место— АНАСТАСИЈА МОЈСОВСКА -616,8 круга, СК Стрелец

2 место— ИРИНА ЈОВАНОВСКА -615,0 круга, СК Херој Прилеп

3 место— ЛИЛЈАНА ИЛИЈЕВА -605,6 круга, СК Кавадарци

ПУШКА – ЈУНИОРИ

1 место— МАРТИН АНЃЕЛЕСКИ -615,8 круга, СК Херој Прилеп

2 место— БОЈАН СПАСЕНОСКИ -598,8 круга, СК Лихнидос

3 место— НЕНАД АНТИЌ -590,8 круга, СК Велес

ПУШКА – СЕНИОРКИ

1 место— МАРТИНА ПЕТРОВСКА -589,4 круга, СК Охрид

2 место— НАДИЦА МИТРОВСКА -585,5 круга, СК Кавадарци

3 место— АНГЕЛА СТОЈАНОСКА -570,9 круга, СК Херој Прилеп

ПУШКА – СЕНИОРИ

1 место— ДРАГОСЛАВ КУДРАНОВИЌ -592,8 круга, СК Стрелец

2 место— БОЈАН СИМИЧИЕВ -570,4 круга, СК Стрелец

3 место— БОРЧЕ ТАЛЕВСКИ -559,1 круга, СК Херој Прилеп

Повеќе на ГСК ПЕЛИСТЕР