БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

УШТЕ ЕДЕН СВЕТСКИ УСПЕХ НА НАШИОТ ПЕРСОНАЛ: Д-Р МАРГАРИТА КАМБОВСКА, ПРЕДАВАЧ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ПОРТУГАЛИЈА

Стручноста и научното образование кое докторите во Болница „Плодност“ го применуваат и на своите пациенти, е препознатлива и призната насекаде во светот. Доказ за тоа се поканите од организаторите на врвни светски конгреси и научни собири, упатени до стручниот тим на болницата.

Од 11 до 14 јуни, во градот Капарика во Португалија, се одржа 3-тата Интернационална конференција на тема „Ултразвучно-базирани апликации: Од анализа до синтеза“.

На оваа конференција, на која присуствуваа голем број учесници од целиот свет, предавачи беа врвни светски имиња од областа на медицината, науката и технологијата.

На покана на организаторите на конференцијата, свое предавање одржа и битолчанката д-р Маргарита Камбовска, специјалист педијатар во Болница „Плодност“, на тема: „Микциона уросонографија со второгенерациски контраст (Sonovue) за дијагноза на везикоуретерален рефлукс: прва пилот студија“.

Оваа тема наиде на одличен прием од страна на учесниците на конференцијата, особено затоа што е базирана на практичната работа на д-р Камбовска.

Ова е уште еден во низата успеси на докторите од Болница „Плодност“, како доказ на светски признати специјалисти, кои своите искуства ги презентираат пред претставници од целиот свет.

Честитки!

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here