oznorCO_vivi

-гратчето Прилеп никако да ја стигни, а Скопје миљони потроши и пак бездушно остана.

– Охриѓани ни се смејат дека немаме аеродром, а нивниот е во Струга.

-кај шо живеат најубајте чупиња кои пола ни бегат Австралија но пак ни идат секое лето.

-кај шо никако да се разиграме во фудбал, додека ракомето и кошарката ни се број еден и то во ладна камен сала.

-кај шо сите брзат за накафе маса да фатат и покрај толку кафичи пак маса нема.

-кај шо најдобрите другарки си викат КАЈ СИ БРАТ.

-кај шо најдобрите другари си викат КАЈ СИ ПЕЕР ЕДЕН

-кај шо женските знат да се испуфлат како шо треба.

-кај шо машките ако се искабадајчарат ќе ги збора цел град.

-кај шо во кафана се пие намештај.

-кај шо секој ја знај напамет Битола мој роден крај.

-кај шо Европа, Пелистер, најголемата житница и најголемиот комбинат за струја се на 15 км.

-кај шо биле Конзулите, клавирите, еснафите и боемите а останаја само дембелите.

-кај шо се оди само на една улица ако сакаш да бидиш виден.

-кај шо цело костозглобно се полни од црните плочки на Широк Сокак.

-кај шо сите знат сешто за секого со ЌЕ ТИ КАЖАМ НЕШТО АМА ЌУТИ СИ.

-кај шо има згазнато чизма од секоја војска.

-кај шо има гробишта од секоја земја.

-кај шо воздухо му е нечист само на тие кои не се на власт.

-кај шо сѐ се прај само пред избори.

-кај шо шахтите не се исти со асфалто или со падот на атмосферските води.

-кај шо возењето на точак е ризично по живот.

-кај шо има 20.000 возила, а ниту една катна гаража