Петар Котевски познат со уметничко име како DJ KOX од Битола р.1999 г. се занимава осум години како диџеј. Настапува на повеќе места низ Македонија. Последен настап каде зеде учество како загревање е на еден од најдобрите фестивали во Македонија (Широк Сокак во бело) на Давид Моралес.

Имаше одлична атмосвера, голем број на луѓе во бело со многу љубов кон музиката и забавата. Фестивалот беше започнат до DJ Kox со одлична атмосвера и добра музика.