Пелистер можи не нѐ радува со резултатите во PLAYOFF веќе втора година, но затоа пак мултимедијалната страна на клубот е врвна и по современ терк благодарение на фотографот на ракометниот клуб Пелистер, нашиот сограѓанин Димитар Петковски кој веќе подолго време е присутен на поголемите спортски и културни настани.

Димитар Петковски кај битолчани е познат со легендарното “Саботно Корзо” кое достигнуваше до 40.000 гледаност и одеше како телевизиска галерија на ТВ Тера.

Покрај спортските терени каде е актуелен (сега во РК Пелистер претходно во ФК Пелистер) се појавува и како соработник со свои фотографии од спортски и културни настани случувања и во македонските портали :Мкд.мк , Спортмедиа.мк како и во весниците : Фокус , Нова Македонија , Македонски Спорт и Битолски Весник.