Викторија Брдаровска (18) и Кристина Николоска (19) беа единствените девојки кои за првпат скокнаа по светиот крст во водите на црквата св. Великомаченик Димитриј во Битола. Како што ни пренесија за нив ова беше големо доживување и со тоа ја продолжија традицијата и девојки да учествуваат на овај голем и светол настан. На битолчани им посакуваат многу здравје и мир.