Денес навршуваат 9 години од прераното заминување од овој свет на Чкембарската легенда, Кенан. Сакан од своите почитувани од другите. Никогаш заборавен легендо. Твоето име продолжува да живее на нашата трибина преку твоите синови кои се и треба да бидат горди што имаа за татко величина ко тебе.
Кенан е композитор и изведувач на Птицо Моја која е химна на навивачката група Чкембари.
Вечна ти слава ☘️

Чкембари Битола