Филм од 2021 г. на Винсент Маел Кардона. Еден куп пријатели кои копнеат по возбуда отвараат своја радио станица стационирана во нивниот роден град и емитуваат програма на село. Jeром го води со единствена харизма додека Филип, техничкиот гениј, живее во сенката на неговиот голем брат.

Вечерва 18. 00 ч. голема сала на Домот на културата

Нема зло“ е ирански драмски филм во 2020 година, во режија на Мохамад Расулоф. Ја освои Златната мечка на 70-от Меѓународен филмски фестивал во Берлин. Филмот раскажува четири приказни во врска со смртната казна во Иран. Филмот е забранет во Иран, а режисерот го снимаше тајно.

На програмата вечер во 21.30 ч., голема сала, Дом на културата.

Целата програма тука