„Да ја обоиме Битола во розово”

Хуманитарен есенски панаѓур!!!

Пријавувањето на учесници е во тек.

Да ја обоиме Битола во розево!

Додека голем дел од луѓето се преокупирани во трката по работа, пари, шетање, коли, убав луксузен живот, има M еден голем дел на луѓе кои се преокупирани во трката за сопственото здравје.

ОКТОМВРИ Светски месец за борба против ракот на дојка се обележува секаде во светот да го обележиме и кај нас. Здружението „Златно перо” во соработка со здружението „Јасмин” на ден 19.10.2019 г. организира октомвриски панаѓур на плоштад Магнолија.

Право на учество имаат сите заинтересирани граѓани, мали и големи компании, здруженија, училишта, организации ….. сите кои сакаат да помогнат со своето присуство да помогниме на што повеќе заболени луѓе, да ја поткрениме свеста на младите за редовни контроли M рано откривање на болеста. Битола е град со најмногу заболени од секој тип на карцином но исто така и подрачје каде голем дел од луѓето се страмат да ја споделатјавно својата мака и проблем.

Ајде сите заедно да докажиме дека секоја „борба„ која ја водиме со сплотени сили полесно се добива.

https://www.facebook.com/events/380779379537487/?ti=as