БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Денес понесени од тишината која веќе пет години доминира на местото каде поминаа генерации на деца и млади се одлучивме на мал чекор со една симболика преку цртежи од деца да потсетиме на децениите наназад кога секое лето и зима тука имаше деца од целата Македонија и Југославија во џагор преку забава и игра, се дружеја и ги запознаваа знаменитостите на Баба Планина во чист воздух и здрава животна средина.

“Ова место беше симболот на другарство, на првото детско осамостојување, на првите скијачки акробации и детски забави. Сега сето тоа е замрено, покриено со тишина и уште еден неуспех на минатата и сегашна власт која никако да го реши проблемот со рестартирање или да се започне неговата рехабилитација во репрезентативен објект кој ќе ги понуди сите содржини кое му се потребни на едно дете за неговиот нормален развиток…” додадоа од независната група Поинаку во нивното соопштение.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here