БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Света Ана претставува македонска православна црква која се наоѓа во Битола во населбата Бадембалари. Црквата е градена во 80-те години на 20-ти век. Се наоѓа на почетокот од Ромската населба на ул.5-та и истата е комплетно заборавена и запоставена од надлежните…

Фото Мојроденкрај.мк

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here