Досега рекорден број од 1.400 атлетичари, спортисти и рекреативци од 12 држави учествуваа на традиционалната спортско-рекреативната манифестацијата „Трчај бе“, која се одржа денеска во Битола.

Годинава покровител и поддржувач на манифестацијата која воедно беше е и Национално првенство во полумаратон, беше Општина Битола. За време на манифестацијата, СВР-Битола го регулираше сообраќајот во градот кој на повеќе сообраќајници беше со посебен режим, волонтерите овозможија логистичка поддршка за сите учесници, а за публиката беше приредена забавна програма на повеќе локации во градот.

РЕЗУЛТАТИ

Фотографии Сашо Ставрев