Националниот парк Пелистер е прв национален парк во Република Македонија прогласен на 30 Ноември во 1948 г. за време на тогашната СФР Југославија.

71 годишнината му ја честитаме со денешните фотографии на Мартина Николовска од м.в. Антена, како од друга планета…

Честитки НП Пелистер ❤️

BITOLA TOUR GUIDE / ПРЕВЗЕМЕТЕ ТУКА _____________________________________________________________________________________

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here