Нашите сограѓани од KBK ENERGY предводени од Александар Димовски Димсата во периодот од 18-20.03. 2022 г. беа дел од македонската делегација на европскиот К1 КУП во Краљево – СРБИЈА ОПЕН, каде се преставија со четири натпреварувачи и ни донесоа четири медали и тоа:

Јован Апостоловски -71кг јуниор,К1 дисциплина – златен

Ивона Кецевска -60кг јуниор, киклајт – златен

Марија Димовска -65кг кадет, киклајт – сребрен

и Ана Марија Наумовска -52кг

јуниор, фулконтакт бронзен медал.

Да напомениме дека единствен пехар и златен медал на ринг од македонската делегација донесе нашиот битолчанец и член на КBK ENERGY Јован Апостоловски.

Честитки за сите, Ви благодариме за медалите и вашите успеси.