Дома Дали Знаете Дека

Дали Знаете Дека

…нешто интересно/занимливо/факти за Битола

Дали знаете дека ?! 

Според битолските археолози, најстара населба во средновековна Битола била Баирската.     Ова го потврдуваат и остатоците од катедралната црква (10-11 век) изградена во времето на цар...

Дали знаете дека?!

​Послем формирањето на првите планинарски и скијачки (смучарски) клубови во Битола, раните 30ти години од прошлиот век се организирале ски натпревари кои што траеле...

ДАЛИ ЗНАЕТЕ ДЕКА ?!

Занимливости и факти