8.9 C
Bitola
Wednesday, March 3, 2021
Дома Битолска чаршија

Битолска чаршија

…душата на градот

Битолската чаршија

Story from Bitola Old Bazaar -Па­зар­ни­те де­но­ви беа осо­бе­но буч­ни,галама,ис­пол­не­ти со тр­гов­ски над­му­дру­ва­ња и ку­пу­вач­ки не­го­ду­ва­ња,трампи,држ-недај,нати-дајми итн.Секој гледаше да има бенефит и трговецот и муштеријата....

Мала прошетка низ пазарот во Битола (видео)

Видео Викторија Ѓоргевик Музика група Филиграни

Малце ретро…како и самото место…

Повеќе од 500 години автентичност и ориентална убавина... Во XIX век Македонија преставува главна раскрсница која ги поврзува Европа со Блискиот и Средниот Исток,...

За убавата Битолска стара чаршија…

Една важна и убава целина од нашиот град е надалеку прочуената Битолска Стара чаршија.Од почетокот на 19ти век па некаде до 60тите бројот на...

ВО БИТОЛА…

Битола во песните

Калдрма

Непознат автор

Ела ќе дом...