4.7 C
Bitola
Monday, December 6, 2021
Битола 075 224722 075 445740 Ресен 075 445426 Охрид 075 283156 Струга 075 283126 Прилеп 075 224774

бабам Битола

…се за Битола

Битолски зелник

www.macedoniacuisine.blogspot.mk

Бабам Битола

Добар ден и убав ден битолчани. Бабам Битола/Битолa стари фотографии/Градот на Конзулите/Тера ТВ заедно со вас низ фотографиите од Стара Битола.Уживајте во фотографијата на...

Преубава галерија со мотиви од Битола 

Преубава галерија на фотографии од битолчанката Гордана Аџиева -Михајловска. Уживајте во нив ова неделно попладне.Секоја чест и благодариме !

Сеќавања за Битола…

Сега кај што е галеријата за слики беше работилница на "Сингер" машини за шиење, шефица беше тетка Аделка од Словенија и мојата мајка... Јас...

Херојскиот подвиг на нашиот битолчанец

Битолчанецот Драги Џинич сега на возраст од 60тина години,некогаш во неговите луди,млади години на Пелистер искачил цистерна полна со нафта,на 2600 м. надморска височина,која...

Почивалиштето на Француските војници во Битола

Споменикот од Првата Светска војна, остатокот и спомен од неверојатните разрушувања и борби на Антантата , почивалиштето на еден дел од нивните учесници кои...

Бабам Битола

Бабам Битола понеделнички.Сите заедно ја откриваме Стара Битола.Бабам Битола/Битола Стари Фотографии/Градот на Конзулите и Тера ТВ...

Ела ќе дом...