12.8 C
Bitola
Friday, February 26, 2021

бабам Битола

…се за Битола

Панорама од Старата битолска чаршија

Панорама на повеќе од 500 годишната стара битолска чаршија која сеуште и покрај многуте пожари,бомбардирања и транзиции го задржа својот оригинален лик,лик кој заслужува...

Бабам Битола

Повторно заедно понеделнички... Бабам Битола/Битола Стари Фотографии/Градот на Конзулите и Тера ТВ со фотографиите на стара Битола... Денес со фотографиите од мали дечиња,битолчанчиња кои им помагале...

КОНЗУЛИТЕ И МОДАТА НА ГРАДСКИТЕ БИТОЛЧАНИ

Шапката како дел од градската култура   Присуството на дипломатите во Битола,секако,имало големо влијание во формирањето на вкусот и модата во Битола.За ова придонеле и школуваните...

Бабам Битола

Заедно сите битолчани од Бабам Битола/Битола стари фотографии/Градот на Конзулите и Тера ТВ ги разгледуваме старите фотографии од Битола,а некои и за првпат ги...

Новиот модел на битолчанката Евгенија Дивитарова

Битолчанката Евгенија Дивитарова (15) не престанува да не изненадува со нејзините моделарски вештини.За само две недели ја изгради една од најпознатите архитектури во светот...

Првите возила на некогашниот гигант “Транскоп” од Битола

Некогашниот битолски гигант транспортното претпријатие Транскоп од Битола во екот на своето најуспешно работење  имал  свои преставништа во Белград,Минхен и Хановер.Транскоп повеќе години опстојуваше...

Битолската куќа во Париз

​Насликана на Малиот Битолски Монмартр 2001 г.Моментално се наоѓа во Македонската амбасада во Париз како поклон од битолчанецот Зоран Секуловски за гостувањето и пречекот...