2.2 C
Bitola
Wednesday, January 20, 2021

бабам Битола

…се за Битола

Куќата на Чока

​Уште еден екватантен пример на масивна и репрезентативна градба во Битола, споменик на нашето славно минато и за сите кои треба да го запознаат...

Магијата на есента во Битола

Магијата на есента низ волшебството на фотографијата by Гордана Аџиева Михајловска... Една слика илјада зборови...Уживајте

Бабам Битола

Бабам Битола,Битола стари фотографии,Градот на Конзулите и Тера ТВ заеднички Ви преставуваме слики од Стара Битола. Денес каде ако не на Корзо, Широк Сокак....

Битола моја

БИТОЛА МОЈА КАКВА СИ ТАКВА СИ, НАЈУБА СИ. КОЈ ЗБОГУМ ТИ РЕЧЕ И ДЕН ДЕНЕС ДУША ГО ПЕЧЕ. И САМА ЗНАЕШ ОТИ ТОА Е ТАКА КОГА НЕШТО ОД СРЦЕ...

Заборавените битолски анови (4)

Бачки Ан е изграден во 20тиот век и се наоѓа покрај самата река Драгор, откаршија познатиот Мојсов Мост, на самиот ќош на ул.Булевар 1ви...

Слаткарските мајстории на фамилија Пешка од Битола (2)

​Слаткарница со европски имиџ  Дека слаткарницата имаше европски имиџ може да се наведат барем два факти. Ѓорги Пешка (веќе) соработуваше со и прочуената слаткарска фамилија...

Тумбе Кафе

​Тумбе Кафе беше атракција за битолчани. Со черџиња, јадење одеа фамилијарно на излет. Во вечерните саати во кафеаната со жива музика се дружеа брачни...

Градската болница за сиромашни “Гураба Хаста Хане” во Битола

Засолнета од погледот на сите љубопитни граѓани, преправена и доградена како фабрика е уште еден голем репрезентативен објект кој се уште не го има...

Самостојна изложба “Два света” на Чунга

​Димитар Чунговски – Чунга е роден во Битола, 1979 година. Неговите почетоци во фотографијата се поврзани со рачната изработка на аналогна црно-бела фотографија уште...

Бабам Битола

Бабам Битола заедно со Битола стари фотографии,Градот на Конзулите и Тера ТВ ја разгледуваме стара Битола и Ви ги враќаме спомените...Денес на вас ќе...