2.2 C
Bitola
Wednesday, January 20, 2021

бабам Битола

…се за Битола

Пелистер-Лемго (6)

....ајде да се пресметаме Зоран Мишевски и Тера ТВ

Заборавените игри на битолчани (2)

Челик-чомак Најраспространета и најпозната игра со стапови на Балканот некогаш беше играта Çelik Çomak. За играта постојат голем број на други имиња во зависност од...

Пелистер-Лемго (3)

...мислењето на чкембарите за натпреварот Тера ТВ и Зоран Мишевски

Пелистер-Лемго (2)

...прво што зажалив е тоа што ја немавме салата во Барцелона Тера ТВ и Зоран Мишевски

Пелистер-Лемго (5)

  ...маестро Мате и неговиот оркестар, нормално гулабот од под неговата шапка и натпреварот можи да започни... Зоран Мишевски и Тера ТВ

Пелистер-Лемго (4)

...жестокоста на чкембарите и кревањето на паркетот пред почетокот на натпреварот видео Тера ТВ и Зоран Мишевски

Пелистер-Лемго ракометна треска (1)

Моментално во спортската сала ''Младост'' во Битола се одигрува ракометен натпревар помеѓу битолските  титани, екипите на РК Пелистер и РК Работник од Битола кои...

Битолското фичуле го освои Балканот

Фотографирањето се гледа дака им лежи на битолчани, кои од памтивек го имаа своето прво фотографско студио на Широк Сокак и најпознатите фотографи на...

Бабам Битола

Стара Битола низ стари фотографии кои во наследство ни ги имаат оставено познатите фотографи кои крстосуваа низ Балканот или имаа свое атеље тука во...

Битолчани започнаа со скијање на Пелистер

Конечно после подолг период на Баба планина ни заврна снег. Убавото време и малата снежна покривка беа предизвик за битолчани кои едвај чекаа тоа...