14.7 C
Bitola
Tuesday, June 6, 2023
Битола 075 224722 075 445740 Ресен 075 445426 Охрид 075 283156 Струга 075 283126 Прилеп 075 224774

бабам Битола

…се за Битола

Меморијален камп на Евреите од Монастир/Битола

Пред неколку дена со голем перформанс одржан на плоштадот Магнолија заврши Третиот меѓународен младински волонтерски камп „ Меморијален камп на Евреите од Монастир/Битола“. Оваа...

Штурци

    Дамна,     многу одамна,     во Битола,     во Офицерски,     музика нема...     И Боцкинот     со виолината     го нема,     тој во рајот негде     на Бога му свири,    ...

Интервју со еден необичен Градоначалник на Битола

Здраво на сите, голема благодарност за поканата и поздрав за сите кои одвоивте дел од вашето скапоцено време за да го прочитате ова интервју....

Да се наежите: Како битолчанец ја доживеја победата на Македонија?

Сигурно исто како сите нас... Но неговото е пореално, вистински доживеано и во ЖИВО! Пoгледнете! Поздрав Игорче! Извор RK Pelister Hanbal Club Bitola фб статус на Игор...

Катин мерак, нова композиција на младиот битолчанец Никола Николовски

Младиот и талентиран музичар армоникаш Никола Николовски од Битола кој од рани години се занимава со музика го продолжува македонскиот мелос со тоа што...

Др. Никола Буневски, битолчанец ветеринар во Загреб, Хрватска: Реална Балканска приказна

Д-р Никола Буневски 1. Колку долго работите во Хрватска? (кажете ни повеќе за вашата стажирање на универзитетот)? Јас работам во Хрватска 2,5 години и 2,5 години...

РК Еурофарм Работник денес официјално ги започна подготовките

РК Еурофарм Работник денес официјално ги започна подготовките за новата сезоната 2018/19. Под водство на новиот тренер Ѓорѓе Чирковиќ денес беше одржан првиот работен...

Ела ќе дом...