11.7 C
Bitola
Tuesday, March 2, 2021

бабам Битола

…се за Битола

Сончев поздрав од широката улица

...за Битола и битолчани

Жолта, портокалова и кафена се новите бои со кои Битола не...

И летото ни замина. И еве друго време веќе ни доаѓа. Ни доаѓа есента. Ни доаѓаат сите други работи со неа. Еве веќе како се збогувавме со...

Мој роден крај – с.Дихово

Населбата е приградска, сместена на западната страна на територијата на Општина Битола, на североисточната падина на Баба Планина. Селото е ридско, сместено на 840...

Хотел Епинал секоја година е домаќин на големите светски филмски имиња

Хотелот “Епинал“ секоја година е домаќин на фестивалот “Браќа Манаки“ заедно со гостите кои се големи светски филмски имиња и доаѓаат тука од целиот...

Ела ќе дом...