11 C
Bitola
Tuesday, March 2, 2021

бабам Битола

…се за Битола

26 г. битолчанец повреден на Пелистер и со хеликоптер префрлен во...

Дваесет и шест годишниот К.М. од Битола е планинарот кој е повреден вчера додека се искачувал на Пелистер. Според официјалните податоци од МВР, К.М. се...

Божја волја: Од “уловена” икона на рибарот Томе до Манастир Рожденство...

Легенди, народни верувања, раскажувања. Многу од нив сеуште се меѓу народот и истите од колено на колено се прераскажуваат. Ова раскажување е интересна случка...

Ела ќе дом...