14.8 C
Bitola
Monday, June 5, 2023
Битола 075 224722 075 445740 Ресен 075 445426 Охрид 075 283156 Струга 075 283126 Прилеп 075 224774
Дома АРТ

АРТ

…уметноста и уметниците за Битола

Првиот битолски спинер (видео)

Денес го добивме и првиот битолски фидџет спинер. Ајде аирлија, направете си го сами дома и subscribe на YouTube каналот на Дејан Киревски! https://youtu.be/wtuplYpty9g    

Крк Кардаш- соло на Крсте Роџевски (видео)

https://youtu.be/nW0uQE2eAS8   Песната е почеток на еден возбудлив соло проект, музиката е на Жобим ( Corcovado), текстот е на Крсте Роџевски, снимана е во продукција и...

Дали логото на битолска Прехрана може да ја збогати Битола?

Дали логото на поранешното трговско претпријатие на големо и мало за промет со прехрамбени стоки и куќни потреби "Прехрана" од Битола која со своите...

Златен медал за Евгенија

Битолчанката Евгенија Дивитарова (15) ученичка во деветто одделение при ОУ св.Климент Охридски и нејзиниот ментор Наташа Лавчанска на натпреварот на млади техничари и природници од Народна...

АРТ

Art...making...modeling Деветоодделенката Евгенија Дивитарова ученичка во битолското училиште св.Климент Охридски оваа недела не изненади сите со моделирањето на култниот брод ТИТАНИК... Да ја поздравиме и охрабриме...

АРТ

Bitola ART/Photography/Photographer Фотографијата е уметност која ги овековечува моментите додека битолчанецот Димитар Чунговски-Чунга(Choonga) фотографер и член на Фото Кино Клубот Битола тоа го прави поврзувајќи...

АРТ

Bitola Art/drawing/painting Кога сме веќе кај Пајтоните или како ги викале некогаш битолчани, Ландоните,шетајќи низ град сигурно ги имате забележано овие цртежи од поново време,кои се...

Грчки конзулат Битола

Се наоѓа на познатата улица на Конзулатите Кирил и Методиј бр. 6-б. Објектот е изграден во 1903 год. како сопственост на црквата Св. Димитрија,...

Ела ќе дом...