CACATUA TOP 20
(Презентирано од Cacatua Urban Look)
Ова е официјална топ листа на 106-ка на 20-те највртени најслушани и најбарани хитови. Најстарата радиска емисија и најстарата радиска неделна топ листа во земјата! Топ листата е во продукција на Милан Ризвановиќ, кој и ја води. Премиерно се емитува во сабота со старт во 19:00 часот кај нас, а потоа и на повеќе македонски радио станици.

Еве го последното издание:

1.567. издание, емитувано на 30. март 2024:

20. BELLAH MAE – 2053
19. FALL OUT BOY – SO MUCH (FOR) STARDUST
18. JUBEL – BUTTERFLY
17. LEIGH-ANNE – STEALIN’ LOVE
16. JUSTIN TIMBERLAKE – DROWN
15. FIORELLA MANNOIA – MARIPOSA
14. PHARRELL WILLIAMS & MILEY CYRUS – DOCTOR (WORK IT OUT)
13. LENNY KRAVITZ – HUMAN
12. GIANT ROOKS – PINK SKIES
11. PURPLE DISCO MACHINE F. ROOSEVELT – HIGHER GROUND
10. TELENOVA – LOST IN THE RUSH
09. BENSON BOONE – BEAUTIFUL THINGS
08. MEGHAN TRAINOR & T-PAIN – BEEN LIKE THIS
07. FAST BOY & R3HAB – ELECTRICITY
06. INNA – CHEEKY
05. HOOVERPHONIC – FAKE IS THE NEW DOPE
04. CONAN GRAY – LONELY DANCERS
03. OLIVIA RODRIGO – OBSESSED
02. TENACIOUS D – BABY ONE MORE TIME
01. PARAMORE – BURNING DOWN THE HOUSE
(Трета недела на врвот)

Новитети за оваа недела:
PURPLE DISCO MACHINE F. ROOSEVELT – HIGHER GROUND
LEIGH-ANNE – STEALIN’ LOVE
FAST BOY & R3HAB – ELECTRICITY
BELLAH MAE – 2053

СЛУШАЈ ЈА ТОП ЛИСТАТА СЕГА!

Доколку сакате и вашите фаворити да најдат место меѓу врвните 20 на 106-ка, гласајте на [email protected]! Гласајте за било која песна без разлика дали ја има на топ листата или не. Mожете претходно да ја разгледате плеј листата на 106ка, и од неа да одберете песна (или повеќе) за која мислите дека треба да ја има на Cacatua Top 20