Цел документарен филм СТУДИЈА НА СЛУЧАЈ: БРАЌА МАНАКИ (Frații Manakia. Jurnalul unei lungi priviri înapoi / The Manakia brothers. Diary of a long look back) Романија 2017, 90 мин., црно-бел / колор, ДСП Сценарио и режија: Елиза Здру (Eliza Zdru).