БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Од Свештената обител на Бигорскиот Манастир, со благослов на Владиката Антаниски Господин Партениј жителите на битолското с. Црнобуки како подарок добија Божиќна пештера.

За Божиќ нашите домови треба да го понесат свечениот лик на Витлеемската пештера и така украсени, со својот празничен амбиент, да ја сведочат чудесната Божиќна приказна за Божественото Дете, Кое дојде кај нас и ни ги донесе мирот, радоста, љубовта.

Со здравје да се служи и нека ни се за многу години претстојните празници.

Фотографии испратени од ФК Црнобуки

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here