На Државниот Куп кој се одржува во Маврово во дисциплина Slopestyle бордерите од Ски Клубот Пелистер, предводени од тренерот Јове Ристевски и членот на УО Коче Мушуланов на ски патеките остварија извонредни резултати и тоа:
1 место за Анамари Мушуланова
1 место за Андреј Мушуланов
2 место за Евгениј Ристевски и
5 место за Сергеј Талевски.


Браво Ски Клуб Пелистер👍