Битолчани после 16 часа патување, заедно со 6 часа поминати на граничниот премин со Унгарија , успејаа да бидат присутни и да ја бодрат македонската ракометна репрезентација на Европското првенство во Дебрецин, вториот поголем град во Унгарија каде со минимална разлика од 27-25 доживеавме пораз од репрезентацијата на Словенија.

Фотографии испратени од Златко Паша на кого заедно со кафе бар Портал јавно им се заблагодаруваме.