„Sound Waves“ е битолски рок бенд кој е оформен на 23.11.2016г. во Битола. Имаат настапувано низ 14 градови низ Македонија (преку 300 настапи), учествувано на 7 фестивали и многу хуманитарни забави. Пред некој ден, на 5ти јули, ја промовираја нивната прва македонска нумера “Слушни ги гласовите” со видео запис регистриран на локација Градски парк и Брусничка населба која моментално е достапна на Youtube.

Членови на групата се Марјан Ѓаковски – вокал, Љупчо Даскаловски – гитари, Димитри Дојчиновски – бас гитара, Христијан Станковски – тапани

Погледнете ја нивната нумера:

Честитки за првенчето!