Сведоштва за масакрот кај Вејце. Должни му сме на сите генерации кои доаѓаат после нас во вистинско светло да му ги прикажиме нашите херои и нивните големи херојски дела се со цел да бидат засекогаш запаметени во колективната меморија и да бидат пример за сите нас, еднаш засекогаш.

Вечни ќе бидите Илче, Кире, Марјан и Бошко.